Vitamín B7 pro správný růst nehtů

Aby byly nehty zdravé a krásné, potřebují dostatečnou výživu. Položte tedy všechny nezdravé potraviny zpátky tam, odkud jste je vzali a dopřejte si něco bohaté na vitamín B7. Chcete o něm vědět víc? Pokud ano, vše potřebné zjistíte v našem dnešním článku.

Módní trendy hovoří jasně. Nehty by měly být za každých okolností pěstěné a hezky upravené. Jenže, vlivem vysokého pracovního nasazenígenetiky nebo špatné výživy se mohou začít lámat.

Varianty existují dvě. Buď na jejich vzhled rezignujete a necháte si nasadit umělé nehty, které budou na první pohled vypadat naprosto perfektně, ale přírodní nehet se pod nimi ještě více poškodí. Nebo se pustíte do boje a zachráníte je správnou péčí a výživou. Aby to klaplo, mějte stále po ruce vitamín B7.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Vitamín B7 pro správný růst nehtů

Vitamín B7 (biotin)

Ve vodě rozpustný vitamín B7 má mnoho jmen. Někdo ho nazývá jen písmenem a číslem. Jiný mu říká vitamín H. A poslední k jeho označení používá slovo biotin. (Tak je nám znám asi nejlépe.) Většinou ho máme spojený se zdravím pokožky a s rychlejším růstem vlasů. Faktem ale je, že prospívá i širokému spektru dalších procesů.

Zajímavostí je, že i když sníme potravinu, která ho obsahuje, naše tělo ho neumí zpracovat. O to se starají přátelské bakterie, které jsou přítomny v našem vnitřním prostředí.

Účinky vitamínu B7

Nyní se podíváme na účinky vitamínu B7/biotinu v praxi.

Vitamín B7 je důležitý pro:

  • Normální fungování enzymů
  • Udržení zdravého těhotenství
  • Snížení krevního cukru
  • Lepší zvládání neuropatie (neurologické onemocnění)
  • Lepší zvládání roztroušené sklerózy

Jaké má účinky na nehty?

Vitamínu B7 se říká vitamín H proto, že jde o odvozeninu z německého slova Haut. Což v překladu znamená kůže. Z toho plyne, že jde o vitamín, který má velký podíl na tom, jak vypadáme.

Vitamín B7 pro správný růst nehtů

Vitamín B7 se často spojuje i s rychlejším růstem vlasů. Málokdo však ví něco o tom, že má pozitivní vliv i na růst a sílu lidských nehtů. To znamená, že jsou po něm mnohem méně třepivé a lámavé.

Je ale potřeba dodat, že i přes proběhlé studie o něm v tomto ohledu víme jen velmi málo. Aby se všechny tyto účinky podařilo neprůstřelně potvrdit, je potřeba provést další hloubkové bádání.

Nedostatek vitamínu B7

Vitamín B7 přijímá většina lidí ze své denní potravy. Existují ale mezi námi jedinci, kteří mají s jeho zpracováním problémy. Jeho nedostatkem mohou v nějaké formě trpět i lidé, kteří ignorují zdravý životní styl.

Jeho absence v těle se projeví zvýšenou lámavostí nehtůkožními problémy a poruchami neurologického rázu. Výjimečné nejsou ani depresivní stavy.

Vitamín B7 pro správný růst nehtů

Zdroje biotinu

Abyste měli jistotu, že máte biotinu dost, udělejte spolu s námi menší revizi vašeho jídelníčku.

Biotin se v přirozené formě nachází v/ve:

  • Mase z orgánů
  • Vaječném žloutku
  • Kvasnicích
  • Mase z lososa
  • Ořechách a semenech
  • Avokádu
  • Mléčných výrobcích
  • Brokolici

Pokud těmto potravinám z nějakého důvodu neholdujete, nebo vás limituje alergie (či intolerance), příjem optimální dávky vitamínu B7 si zajistíte tím, že si pořídíte kvalitní doplněk stravy s jeho obsahem.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek