Domácí pedikúra: 5 tipů jak na ni

Ať už je léto, nebo zima, nesmíme podceňovat správnou péči o nohy. Zatímco v létě na ně působí nečistoty a prach ve spojení s nachozenými kilometry z výletů a túr, v zimě je moříme teplými ponožkami a hermeticky uzavřenou obuví. Není proto divu, že se to negativně podepíše jak na stavu chodidel, tak na zdravém vzhledu nehtů. Proto vám přinášíme návod, jak na domácí pedikúru v 5 jednoduchých krocích!

Nohy jsou jednou z nejzatěžovanějších částí lidského těla. Kromě toho, že je týráme dlouhým sezením či stáním musí unést celou naši váhu během všech každodenních úkonů. Přidejme k tomu ještě otlaky ze špatně sedících botnedostatečné prokrvenímozoly či zapaření a pohroma je na světě. Nehty mohou kvůli veškeré této nepřízni slábnout a žloutnout. V některých případech je dokonce postihne i plíseň. A takový průšvih už nezachrání ani pečlivě vybraný lak na nehty.

Abyste se nohám odvděčili za jejich každodenní službu, dopřejte jim jednou za čas domácí pedikúru.

domácí pedikúra

Domácí pedikúra

Většina lidí má pedikúru spojenou s nehtovými studii a kosmetickými salony. Zatímco někdo je vyhledává pro jejich preciznost a profesionální přístup, jiný se jim za každou cenu vyhýbá. (Špatně provedená pedikúra může způsobit nedozírné škody. Zvlášť, pokud pedikér nepracuje s čistými nástroji.)

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek

Ať už se řadíte do kterékoliv skupiny, nic vám nebrání v tom, abyste si jednou za čas udělali pedikérské studio přímo u vás doma. Vzhledem k tomu, že k tomu není nic zvláštního potřeba si tak může dovolit činit prakticky každý, kdo o to projeví alespoň malý zájem.

S čím pomůže?

Pravidelná domácí pedikúra není důležitá jen z estetického hlediska. Ale i ze zdravotních důvodů.

Může přispět k:

  • Fyzické a k psychické pohodě
  • Odstranění bolestivých otlaků
  • Normálnímu vzhledu nehtů
  • Omezení zarůstání nehtů
  • Lepší cirkulaci krve a k aktivaci lymfatického systému (k tomu je ale nutné provést alespoň krátkou masáž chodidel)
Domácí pedikúra: 5 tipů jak na ni

5 tipů, které zvládnete doma

Krok 1: Odstraňte lak a upravte nehty

Začněte tím, že vezmete vatový tampon namočený do odlakovače bez alkoholu a bez acetonu a očistěte jím nehty od nečistot a od starého laku. Hned na to vezměte do ruky nůžky, nebo kleštičky (s ohledem na to, co máte raději) a opatrně zkraťte nehty do požadované délky a tvaru. Nezapomeňte zastřihnout okraje nehtů, jinak vám začnou bolestivě zarůstat. Hrany nehtů začištěte pilníkem.

Krok 2: Koupel

Jakmile jsou nehty zkrácené, dopřejte si 15-20 minutovou koupel v teplé vodě. Pokud chcete, nakapejte do ní trochu esenciálního oleje. Vhodné jsou i speciální koupele na nohy (z nichž některé pomáhají zkrotit nadměrné pocení), nebo oblázky, které stimulují plosky nohou. V této fázi odpočívejte.

Domácí pedikúra: 5 tipů jak na ni

Krok 3: Peeling a aplikace olejíčku na nehty

Po koupeli si osušte nohy a proveďte peeling, který odstraní odumřelé buňky. Také můžete použít pemzu, která odstraní (teď již změkčenou) tvrdou kůži na palcích a na patách. Jakmile bude peeling umytý a nohy opět suché, na nehty a jejich bezprostřední okolí naneste vyživující olejíček na nehty. Až se vstřebá, naneste na nohy speciální hydratační krém.

Krok 4: Masáž nohou

Jelikož to s krémem hezky klouže, proveďte si aspoň krátkou masáž. Ta prokrví nohy i nehty a poskytne vám příjemné uvolnění.

Domácí pedikúra: 5 tipů jak na ni

Krok 5: Finální úprava

Pokud chcete, úplně nakonec si na nehty naneste lak. Buď bezbarvý s pečujícími složkami, nebo nějaký barevný. Jen ho nezapomeňte nechat pořádně zaschnout. Přebytky setřete vatovou tyčinkou namočenou v odlakovači.

Závěr

Když si na sebe uděláte pravidelně čas, uvidíte, že se to brzy odrazí nejen na vaší lepší náladě, ale i na kvalitě nehtů a na pěstěnějším vzhledu vašich nohou. Už se tedy nebudete muset stydět sundat boty, nebo svléknout ponožky.

Nejlepší vitamíny na nehty - SROVNÁNÍ

#1 Vlasimo


#2 Venira


#3 Renovix


#4 Vlasové hnojivo


#5 Evelle


365-489 Kč


633-699 Kč


319 Kč


344 Kč


1519 Kč


19 aktivních látek

19 aktivních látek

12 aktivních látek

7 aktivních látek

10 aktivních látek